حاج ملا محمد شفیع ارسنجانی متخلص به ” آثار ” و ملقب  به ” اشرف الکتاب ”  فرزند ملا علی عسکر ارسنجانی فارسی ، شاعر ، ادیب و خوشنویس ماهر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است. در سال ۱۲۵۳ ه. ق. در خانواده ای ادیب و هنرمند  در ارسنجان فارس به دنیا آمد و در آن دیار  علم و ادب آموخت.  پدر و برادرانش از خوشنویسان  نامدار آن خطه بودند. او نزد پدر به مشق خط پرداخت و در خطوط گوناگون  ( تعلیق ، رقاع ، نسخ  ، ثلث ، نستعلیق ، و شکسته ) مهارت یافت. او از سر استغنا از خلق  ،  انزوا پیشه کرد و  اغلب اوقات خود را به کتابت قرآن کریم و ادعیه و زیارات گذرانید  و بیش از چهل نسخه از قرآن مجید را کتابت کرد. تذکره نویسان او را در خط نسخ هم ردیف احمد نیریزی دانسته اند.   در شعر نیز صاحب ذوق و قریحه بود و  طبعش به سرودن غزل مایل بود. و در مدح و مرثیه چهارده معصوم نیز اشعاری سرود.  متاسفانه از اشعارش جز چند بیتی در تذکره ها چیزی باقی نمانده است .  در نقاشی و چهره سازی هم دستی داشت و گاه نقاشی می کرد.  و در حسن خلق و فروتنی  زبانزد خاص و عام بود. وی سرانجام در سال  ۱۳۳۳ ه. ق. درگذشت و در کنار مزار پدرش در زادگاه خود به خاک سپرده شد.

      آثار خوشنویسی :

– کتابت ” قران کریم ” به خط نسخ و رقاع و خواص قرآن به خط  نستعلیق  که  در سال ۱۲۹۱ ه. ق. کتابت شده و در کتابخانه مجلس شورای اسلامی موجود است.

– یک قطعه خوشنویسی به خط نسخ و شکسته و نستعلیق خوش  که در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است.

– یک قطعه خوشنویسی  به خط ثلث و نسخ و رقاع و تعلیق و شکسته و نستعلیق که در سال ۱۲۹۱  ه. ق. کتابت شده و در مجموعه شخصی مرحوم مهدی بیانی موجود بوده است.

– مجموعه ادعیه ، به خط نسخ و رقاع خوش  که در حدود ۱۳۱۰ ه. ق. کتابت کرده است. و خطوط نسخ آن به قلم  میرزا نصرالله شیرازی است. این جلد نسخه نفیس را  محمود مذهب باشی شیرازی  تذهیب و تشعیر  نموده  است.این اثر در کتابخانه ملی ملک در تهران موجود است واز روی این اثر کتاب ” ضیافت ”  زیر نظر حسین عابدی و با مقدمه سید مجتبی حسینی در سال ۱۳۹۲ ه. ش.   در ۳۶۰ صفحه چاپ و منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up