دکتر ابوالقاسم محمودی
دکتر ابوالقاسم محمودی استاد بلند آوازه ای که اسوده تلاش و چکاد آگاهی است و در دامان پر عطوفت خویش شاگردانی را پرورده است که هرکدام به نوبه خویش زینت بخش بوستان ادب و فرهنگ این دیارند.
دکتر ابوالقاسم محمودی
دکتر ابوالقاسم محمودی استاد بلند آوازه ای که اسوده تلاش و چکاد آگاهی است و در دامان پر عطوفت خویش شاگردانی را پرورده است که هرکدام به نوبه خویش زینت بخش بوستان ادب و فرهنگ این دیارند.
در سال 1311 در ارسنجان در خانواده مذهبی و فرهنگی متولد شدم دوران ابتدایی را در مدرسه مدرسه اهلی ارسنجان در محضر استاد علایقدر جناب مرتضی اشرف الکتاب گذارندم. چندی درمدرسه سعیدیه ارسنجان مقدمات علوم دینی را فراگرفته سپس راهی شیراز شدم. ابتدا در مدرسه آقاباباخان به عنوان طلبه مشغول تحصیل گردیدم.ازمحضر مرحوم حجه الاسلام شیخ محمد علی موحد بهره کافی گرفتم. کتاب سیوطی را در خدمت مرحوم حجه الاسلام سید حسن آیت اللهی خواندم و کتاب مغنی و مطول را در خدمت مرحوم آیه الله حاج عالم درمسجد آقا اجمد تلمذ کردم.فقه را در خدمتمرحوم آیه الله حاج شیخ ابوالحسن حدائق و مرحوم آیه الله سید علی خفری که بعدها به افتخاردامادیشان نائل آمدم تحصیل کردم. اصول فقه را در خدمت آیه الله میرزا علی اکبر مجتهد که داییم بودند و هم چنین مرحوم آیه الله حاج شیخ محمود شریعت زرقانی خواندم.منظومه منطق و حکمت حاج ملاهادی سبزواری را در خدمت حکیم و عارف بزرگ مرحوم سید حسین جهبذ معروف به کربالی گذراندم. بطور کلی مدت پنج سال به علوم دینی و حوزوی پرداختم. چون زندگی طلاب به عسرت و سختی می گذشت تحمل آن زندگی برایم دشوار بود ناگزیر کلاسهای هفتم و هشتم و نهم (سیکل اول) نظام قدیم را در مدت کوناهی خوانده بعنوان داوطلب متفرقه یک جا امتحان داده پذیرفته شدم و در همان سال یعنی 1331 به عنوان آموزگار به خدمت آموزش و پرورش در آمدم. پس از شش سال آموزگاری به دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز راه یافته در سال 1340 لیسانس ادبیات فارسی گرفتم و بعنوان دبیر ادبیات در دبیرستانهای شیراز و سپس تهران انجام وظیفه کردم. در سال 1353 از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران فوق لیسانس ادبیات گرفته بلافاصله در کنکور دکتری ادبیات فارسی دانشگاه تهران شرکت کرده،پدیرفته شدم. در تیر ماه 1357از رساله دکتری خود دفاع کردم. در میان هم دوره ای های خود بیشترین معدل را بذست آورده یعنی با معدل 3/84 از 4 قبول شدم. از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم منتقل شده به دانشگاه جندی شاپور اهواز انتقال یافتم. پس سی سال خدمت در مقاطع مختلف تدریس ابتدایی،متوسطه،دانشگاه بازنشسته شدم. هم زمان با بازنشستگی دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس گردید. از بدو تاسیس در دانشگاههای آزاد اسلامی ارسنجان ،فسا،فیروزآباد به تدریس اشتغال ورزیدم. ده سال است که بطور تمام وقت در استخدام دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان در آمده انجام وظیفه می کنم. در واحدهای فسا و فیروزآباد در دوره های کارشناسی ترشد ادبیات فارسی و معارف اسلامی به تدریس اشتغال دارم و نیز بعنوان استاد راهنما و مشاور همکاری دارم. اکنون چهل و شش سال است که منحصرا به کار تدریس اشتغال دارم. کارهای تحقیقی که انجام داده ام.