مروارید سبز ارسنجان-تک درخت ،شرکت داده پردازی اسمان

مروارید سبز ارسنجان

یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارسنجان می‌باشد، این تک درخت روییده بر یک تخته سنگ بزرگ است که به سنگ صبور نیز شهرت دارد. مروارید سبز در ۴ کیلومتری شمال‌غرب (شمال جغرافیایی) شهرستان ارسنجان واقع شده است، که به صورت درخت بنه خود را بر روی صخره‌ای عظیم با ارتفاع تقریبی ۶ متر قرار دارد. نکته ی جالب ماجرا در این است که درخت برای رساندن ریشه‌های خود به خاک ، میان صخره را در چندین قسمت شکافته و توانسته به مرور خود را به زمین متصل کند.این درخت بیش از ۵۰۰سال عمر دارد و مردم ارسنجان آنرا تک درخت نیز می نامند. شهرداری ارسنجان قصد داشت که این شگفتی طبیعی را به مرکز شهر منتقل کنند اما به دلیل احتمال صدمه به ریشه و آسیب به آن این برنامه رد شد.

چشمه گمبان،ارسنجان،

چشمه گمبان

چشمه گمبان ارسنجان که در ۱۴۵ کیلومتری شمال شرقی شیراز واقع شده است، یکی از مناطق توریستی شهرستان ارسنجان محسوب می‌شود و بنا به روایتی قدمت بند گمبان به دوره ساسانی برمی گردد. چشمه گمبان به همراه چند گمب در کنار آن و بیشه زار‌های نی و درختان گز، زیبایی خاصی به این جاذبه توریستی بخشیده است. گمبان از چند فضای استخر مانند به نام‌های گمب سنگی، گمب سیاه، گمب شیرین، گمب شور تشکیل شده که به مجموع این گمب ها، گمبان می‌گویند. این دریاچه در گرمای تابستان محل امنی برای آب بازی کودکان شده است. چشمه گمبان که در شمال غربی پارک ملی و پناهگاه حیات وحش بختگان واقع شده، تالاب طشک را تغذیه می‌کند.

ارسنجان

جنگل بناب

جنگل طبیعی و منحصر به فرد بناب در شهر ارسنجان استان فارس واقع شده که با توجه به اینکه آب آن از وسط جنگل و با پوشش کانال در تمام فصول سال جاری است، مکان مناسبی و دلپذیر برای تفریحی است.جنگل بناب در فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار گرفته است و با نشستن بر باریکه جنوبی سلسله جبال زاگرس، ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارد.

اقامتگاه بوم گردی باغ گلها ارسنجان

اقامتگاه بوم گردی باغ گلها ارسنجان

اقامتگاه بومگردی باغ گل‌های ارسنجان در سال ۱۳۹۴ تاسیس شد. جنگل‌های بادام کوهی و بنه کوهی و سایت گون زرد و کوچه باغ‌های قدیمی از ویژگی‌های برجسته دیدنی اطراف اقامتگاه می‌باشد.

دریاچه بختگان،ارسنجان-طشک

دریاچه بختگان

دریاچه بَختِگان، دومین دریاچه بزرگ ایران بعد از دریاچه ارومیه و بزرگ‌ترین دریاچه مرکزی ایران می‌باشد و به طول ۱۲۰ کیلومتر در شهرستان‌های نی ریز، استهبان، بختگان و خرامه و ارسنجان در استان فارس است.این دریاچه زیستگاه زمستانه پرندگانی است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

منشأ اصلی آب این دریاچه رودخانه کر و رودخانه سیوند می‌باشند رودخانه سیوند در نزدیکی شهر مرودشت و در محلی بنام پل خان به رودخانه کر می‌پیوندد و پس از عبور از دشت کربال به دریاچه می‌رسد علاوه بر این وجود چشمه‌های متعدد در اطراف دریاچه و همچنین سیلاب فصلی تأمین کننده آب دریاچه هستند اما متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات طبیعی و انسانی رودخانه کر خشک گردیده که به دنبال آن نیز خشک شدن دریاچه را موجب شده‌است.

خشک شدن دریاچه

ساختن سد درودزن در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی سبب کاهش ورودی آب رودخانه کر به دریاچه بختگان شده بود.سپس با احداث سد سیوند بر روی رودخانه سیوند و در منطقه‌ای بنام تنگه بلاغی، سیلاب‌های رودخانه سیوند هم به رودخانه کُر نرسید همچنین ساخت سدی دیگر بنام ملاصدرا و در منطقه‌ای بنام تنگ براق و در بالادست سد درودزن سبب شد آبی به دریاچه نرسد. به نظر کارشناسان، وجود سه سد درودزن، سیوند و ملاصدرا در بالادست دریاچه بختگان بر روی رودخانه‌های کُر و سیوند که منبع اصلی تأمین آب این دریاچه است، موجب خشک شدن این حوضه آبی شده‌است.

جنگل خلیل بیگ ارسنجان

جنگل خليل بيگ

تنها يكي از چندين جاذبه طبيعي و سرسبز استان فارس است كه در شهرستان ارسنجان و فاصله ۱۲۰ کيلومتري شمال شرق شيراز قرار گرفته و با وجود چشم انداز زیبا، آب و هواي مطلوب و گياهان متعدد مي تواند به عنوان محل مناسبي براي گذران اوقات فراغت و همچنين سوژه خوبي جهت عكاسي انتخاب شود. همه ساله بسياري از گردشگران و علاقه مندان از اين جاذبه منحصر به فرد بازديد مي كنند.

keyboard_arrow_up